Verzeker je fiets

Je fiets verzekeren, is dat nou nodig?
De politie zou zich de hele dag wel kunnen vermaken met het opsporen van fietsendieven, want wist je dat er maar liefst 311 fietsen per dag worden gestolen? Dat zijn er ruim 113.000 per jaar. Aantallen waar je van schrikt.

We kunnen het daarom ook niet vaak genoeg zeggen: voorkom fietsdiefstal! Wij geven je een paar tips om de kans op diefstal te verkleinen:

Voorkom fietsdiefstal
Zet je fiets in een bewaakte fietsenstalling
Gebruik een tweede slot om je fiets ergens aan vast te zetten
Stal de fiets in het zicht van mensen die ergens zitten (terras) of staan (bushalte). Een dief wordt liever niet bekeken. Een plek met veel voorbijgangers is daarentegen weer minder veilig: voorbijgangers kijken nauwelijks om zich heen en alle bewegingen camoufleert de handeling van de dief.
Fietsverzekering, ja of nee?

Als je fiets wordt gestolen is het fijn als je een verzekering hebt afgesloten. Maar is het echt nodig om je fiets te verzekeren? Een fiets kopen is tenslotte al een hele uitgave. Je bent vast niet de eerste die zich afvraagt goed te doen aan het afsluiten van een verzekering.

De medewerkers van Fietscity krijgen regelmatig de vraag of het nu echt nodig is om je fiets te verzekeren. Tegenwoordig kun je overal wel een verzekering voor afsluiten. Ongeveer 70% van de mensen die een nieuwe fiets koopt sluit een verzekering af. Je fiets niet verzekeren is niet perse verkeerd.’

Neem het volgende in overweging

Prijs van de fiets
Als je een dure fiets koopt, bijvoorbeeld een E-bike, is het verstandiger om een verzekering af te sluiten dan wanneer je een goedkopere tweedehands fiets koopt.

Persoonlijke situatie
Kun je de schade zelf opvangen? Of is net je laatste spaargeld opgegaan aan die gloednieuwe fiets?

Risico op diefstal
Woon je in een stad waar veel fietsen gestolen worden of woon je in een dorpje? Waar staat jouw fiets? Staat deze altijd netjes in de schuur of staat deze voor het huis? Gebruik je een tweede slot?

Heb je vragen, kom je er zelf niet uit? Wil je je fiets alsnog verzekeren? Of eerst een offerte aanvragen?  Neem dan contact op met onze Fietscity winkel.


Deel het met uw vrienden!