Fiets inruilen

Ik wil mijn fiets inruilen!
Bij de aankoop van een nieuwe fiets rijst vaak de vraag: “Wat doe ik met mijn oude fiets?”.  Bij Fietscity kun je je oude fiets inruilen. Dat is wel zo gemakkelijk: je komt op je oude fiets naar onze winkel, wij bekijken de fiets en bepalen direct de inruilwaarde. En daarna rijdt je op je nieuwe fiets weer naar huis. Dat scheelt een hoop gedoe op Marktplaats én in de schuur levert het je een hoop ruimte op.

Hoe wordt de waarde van je inruilfiets bepaald?

Wanneer de verkoper de waarde van je oude fiets bepaalt, let hij vooral op de leeftijd en de technische staat van de fiets. Daarnaast wordt er gelet op wat je huidige fiets bij aanschaf gekost heeft en wat de fiets kost die je graag wilt kopen.

Online je fiets inruilen

Stel je voor, je zit je thuis op de bank, online, op een nieuwe fiets te oriënteren. Hoe handig is het dan dat je alvast online wat foto’s van je huidige fiets kunt opsturen, zodat de verkoper alvast een indicatie kan geven van de waarde. Zo weet je al heel snel waar je aan toe bent en hoef je nog niet naar de winkel te gaan, dat scheelt weer!  

Het is heel gemakkelijk:

  1. Je kiest online de fiets die bij je past, dat kan op onze website of via de website van het gewenste merk.
  2. Stuur een email naar de Fietscity winkel bij jou in de buurt met daarin vermeld de gewenste nieuwe fiets met Merk, Type, kleur, maat, en bij elektrisch ook de accukeuze en eventuele gewenste extra accessoires.
  3. Maak een paar duidelijke foto’s van je fiets. Hoe duidelijker de foto’s, hoe beter we een indicatie van de waarde kunnen geven. Stuur deze mee in de email. Eventuele bekende problemen of mankementen graag benoemen om discussie achteraf te voorkomen.
  4. Vermeld in de email naam adres en telefoonnummer waar wij je kunnen bereiken.
  5. Een medewerker van de gekozen Fietscity winkel neemt vervolgens contact met je op. Let op dat de waarde waarop de verkoper jouw fiets schat, een indicatie is. Vanaf een foto kunnen we immers niet zien wat de technische staat van de fiets is. Voor een definitief inruilaanbod, zal je echt naar de winkel moeten komen, zodat de fiets goed bekeken kan worden.

Is de schuur te vol en wilt u fietsen die u niet meer gebruikt verkopen?

Mocht u teveel fietsen hebben en u wilt er één of meer verkopen, zonder dat u een nieuwe fiets weer gaat kopen, dan mag u ons ook een email sturen. vermeld wel even in uw email dat het niet gaat om inruil op een nieuwe fiets, maar dat u de fiets wilt verkopen. zorg wel dat er voldoende informatie en foto's wordt meegstuurd. Vermeld ook het framenummer in uw mail.


Wij reageren altijd terug op uw vraag. En wij geven daarbij aan of we interesse in de fiets hebben en zullen dan een inkoop-bod uitbrengen.
Let op dat de waarde waarop de verkoper uw fiets schat, een indicatie is. Vanaf een foto kunnen we immers niet zien wat de technische staat van de fiets is.
Vermeld daarom eventuele mankementen of problemen in uw mail, zodat teleurstellingen zoveel mogelijk worden voorkomen. Kom daarna met de fiets naar de winkel zodat de fiets goed bekeken kan worden voor de definitieve afwikkeling.

Om problemen te voorkomen vragen wij met inkoop of inruil om uw legitimatie en wij contoleren elke fiets in het RDW fietsdiefstalregister.

 


Deel het met uw vrienden!