Lease uw fiets

 

Een fiets leasen, dat vinden wij heel gewoon!

Sinds 1 januari 2020 is de nieuwe bijtellingsregeling voor zakelijk gebruik van een fiets van toepassing. Als werknemer betaal je nu slechts 7% bijtelling over de aankoopwaarde van de fiets. Zo rij je voor een paar euro per maand al een mooie e-bike of luxe (sport) fiets van Fietscity !

Een fiets van de zaak is aantrekkelijk voor zowel werknemer als werkgever. Door een fiets via Fietscity  te leasen, zit je namelijk niet vast aan hoge aanschafkosten in één keer en je hebt geen zorgen over het onderhoud en verzekering. Alles is goed geregeld voor een vast bedrag per maand, gewoon via je de eigen Fietscity winkel !

Wat zit er inbegrepen in het leasecontract?

Kosten voor onderhoud en reparatie aan de fiets.
De afschrijving en rentekosten
Een verzekering tegen diefstal en schade zolang het leasecontract loopt.
24/7 Pechhulp
Bij een elektrische fiets ook een accu naar keuze en een acculader.
Ook krijg je na de leasetermijn een interessant voorstel om de fiets over te nemen.

Lees verder altijd het leasecontract voor ondertekening goed door zodat duidelijk is wat er wel of niet bij bijzit.
Dit kan per leasemaatschappij altijd wat verschillen.

Hoe werkt dat, een fiets leasen?

Voor de werkgever:

Als werkgever is het natuurlijk belangrijk om een juiste keuze te maken voor een betrouwbare leasemaatschappij. Fietscity help graag bij die keuze. 

We werken nu al samen met veel verschillende leaseaanbieders zoals Lease a Bike, Friesland lease, Qwic Lease, CycleLease, Bovagfietslease, Leasefiets en TSRLease. Heeft u al een andere leasemaatschappij? laat het ons weten, wellicht kunnen we daar ook een contract mee afsluiten. Alle merken fietsen waar wij dealer van zijn, zoals Gazelle, Sparta, Batavus, Qwic, Merida en cortina kunnen via lease geleverd worden.

Door het verwachte grote succes van de nieuwe leaseregeling groeit het aantal leasemaatschappijen ook hard. Het advies van Fietscity: Kijk niet alleen naar de goedkoopste prijs, vaak zijn dan de voorwaarden niet erg gunstig.  

Als voorbeeld: hoe vervelend kan het zijn als de werknemer met pech/onderhoud of gewoon een lekke band niet bij zijn plaatselijke fietsenmaker terecht kan, maar verplicht naar een reparatiepunt elders in het land moet en daardoor te laat op het werk komt, dat geeft ergernis en dat kost tijd, dus ook geld.

De werknemers een leasefiets regeling via Fietscity aanbieden is makkelijker dan je denkt!  Bijna alles is online en digitaal te regelen en ondertekenen. Je ontvangt van de leasemaatschappij een verzamelfactuur van alle lopende lease fietsen, die automatisch wordt geïncasseerd. E.e.a even afhankelijk van de gekozen leasemaatschappij.

Operationele lease of financial lease:

Bij financial lease moet je zelf zorgdragen voor het onderhoud en de reparaties aan je fiets. Bij operational lease wordt alles voor je geregeld en heb je zelf geen aanvullende kosten.

Maandkosten voor lease:

Als werkgever kun je de volledige kosten van het leasebedrag voor rekening nemen,  maar je kunt er ook voor kiezen een gedeelte van het leasebedrag te vergoeden. Het is zelfs mogelijk om helemaal geen kosten te vergoeden, maar als bedrijf alleen te faciliteren in deze fietslease regeling. Uw werknemer profiteert dan alsnog van een enorm fiscaal voordeel. Raadpleeg uw boekhouder voor de beste regeling in uw eigen bedrijf.

Voor de werknemer:

Bij zakelijke fietslease loopt het leasecontract via je werkgever. Je krijgt dan te maken met bijtelling. Deze is vastgesteld op 7% over de aankoopwaarde van de fiets.. Voor een paar euro bijtelling per maand rij je dus al op een nieuwe E-bike. Je werkgever sluit een overeenkomst met één van onze leasemaatschappijen. De werkgever heeft met de leasemaatschappij een maximale aankoopprijs afgesproken.
Jij kiest een fiets die bij je past binnen dit budget. Daar helpen we je natuurlijk graag bij. Je selecteert ook de accu en de lader van jouw keuze. Daarna moeten de lease contracten getekend worden en kan er gefietst worden!

Krijg je geen leasefiets van de werkgever?

Wellicht kom je dan nog in aanmerking een fiets van de zaak via de werkkostenregeling (WKR). Deze regeling blijft ook gewoon bestaan en kan ook best interessant zijn. Hierbij betaal je geen bijtelling omdat de fiets eigendom van de werknemer wordt.

Het is daarnaast ook mogelijk om privé een fiets te leasen (Private Lease):
Private lease is een vorm van financiering voor particulieren. Je kiest een nieuwe (elektrische) fiets en betaald maandelijkse bedragen voor afschrijving, onderhoud en verzekering. Je hebt dan ook geen bijtelling. 

Of kies voor kopen met maandelijkse afbetalingen via ons fietsdirectplan. klik hier voor meer informatie..

Fietscity help je graag goed op weg, zijn er nog vragen neem dan contact met ons op of kom even naar onze winkel.


Lees ook onze Blog over fiets leasen


Deel het met uw vrienden!