E-Bike-specialist

Fietscity, Uw E-bike Specialist!

De Fietscity winkels hebben zich de laatste jaren sterk gespecialiseerd in elektrische fietsen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de medewerkers inmiddels veel ervaring hebben met de E-bike. Heeft je E-bike een probleem of een storing? Valt de fiets zomaar uit? Ondersteuning niet voldoende? Accu snel leeg?
Breng de fiets dan naar de dichtsbijzijnde Fietscity winkel. Wij werken bij een e-bike probleem volgens het principe van No Cure, No pay. Wij onderzoeken uw fiets en komen daarna met een reparatieadvies en bijbehorende offerte. Kunnen wij de storing niet vinden dan betaalt u niets. Als het probleem wel gevonden is, maar u laat dit niet door ons repareren, dan betaalt u wel de onderzoekskosten, met een maximum van €49,50. Deze service is voor alle fietsen met Bosch motoren, Gazelle met Innergy, impuls en Panasonic motoren, Sparta, Batavus en Koga met Ion en Emotion motoren, Qwic en Cortina. Overige merken en modellen eerst in overleg. Vraag ons gerust om meer informatie over deze E-bike service.

Fiets-accutest

Laat de accu van uw E-bike testen bij Fietscity.

Waarom een accu en lader testen?
De actieradius van een accu neemt af naarmate de accu ouder wordt, dat is een normaal proces. Maar het kan ook voorkomen dat een accu ineens uitvalt tijdens het fietsen in een heuvelachtig gebied, terwijl er voldoende spanning in zat. Met behulp van een accutest kunnen wij de exacte oorzaak achterhalen en doormeten waarom het aantal kilometers terugloopt.

Hoe werkt de accutest?
Als eerst wordt de acculader getest door de accu volledig op te laden. Hierbij controleren wij of de lader wel doorlaad tot de maximale benodigde spanning. Vervolgens ontladen we de accu met de accutester. De ingebouwde processor meet continu de ontlaadstroom, de accuspanning en de tijd. Nadat de accu is ontladen geeft de tester direct de capaciteit van de accu weer.

Tijdens de test gaan we de accu ook testen op zijn kracht tegen een berg op. Dit simuleren we met de tester. Een goede accu valt tijdens berg op maximaal 2 volt terug in spanning en heeft dus voldoende kracht. Een slechte accu kan tijdens berg op zomaar 5 volt in spanning terug vallen, waardoor de accu zelfs helemaal kan uitvallen.

Resultaat en kosten
Na de test ontvangt u van ons duidelijke uitleg en een grafiek met alle meetwaarden op papier. Dit complete proces duurt ongeveer drie tot vier uur. Daarna wordt de accu weer helemaal opgeladen. Deze test kost slechts € 17,50, maar wordt niet berekend als er direct een nieuwe accu wordt aangeschaft naar aanleiding van de testresultaten. U kunt deze testresultaten natuurlijk ook mooi gebruiken om bijvoorbeeld uw elektrische fiets zelf proberen te verkopen. U heeft zo aantoonbare bewijzen over de actuele accu status.  

Garantie op accu’s gebruikte fietsen.
Fietscity geeft door deze test ook duidelijkheid over de conditie van de accu in gebruikte elektrische fietsen. De onzekere factor over de accuconditie is namelijk een veel gehoord argument. Wij leveren het testrapport bij de fiets zodat wij de accuconditie kunnen aantonen.

Daarnaast geven wij de eerste 6 maanden 100% garantie op de accu. Mocht de accu tussen de 6 en 12 maanden na aankoop toch stuk gaan vergoeden we 50% van de adviesprijs. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om direct bij aankoop van de gebruikte fiets een nieuwe accu bij te kopen met 25% aankoopkorting waarop dan 2 jaar fabrieksgarantie zit.


Deel het met uw vrienden!