Garantie

Bij Fietscity krijg je altijd de volledige fabrieksgarantie. Wij hanteren hiervoor de richtlijnen en voorwaarden van de fabrikant. In het geval van een defect kun je het beste contact opnemen met ons via het contactformulier. Heeft je fiets onderhoud of reparatie nodig die onder de garantie valt, dan kun je ook terecht bij onze winkels. Wij kunnen meestal de onderdelen die onder de garantie vallen, vervangen.

Garantietermijn

Bij het verlenen van garantie houden wij de richtlijnen aan van de fabrikant. De garantietermijnen die hieronder staan vermeld zijn richtlijnen. Wil je informatie over de exacte voorwaarden? Dan kun je het beste de website van de fabrikant van jouw fiets bezoeken. Mocht je er niet uitkomen neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag.

Frame en voorvork

Bij normaal gebruik krijg je tot 10 jaar garantie op materiaal- en constructiefouten van het frame en de vaste voorvork. Voor een verende voorvork geldt een garantietermijn van 1 tot 3 jaar.

Onderdelen op de fiets

Bij normaal gebruik heb je tot 2 jaar garantie op materiaal- en constructiefouten. Op onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn zoals de banden, ketting, tandwielen, kabels en remblokken geven wij geen garantie tenzij er sprake is van een materiaal- of constructiefout.

Accessoires

Op accessoires en overige producten hanteren wij een garantietermijn van 1 jaar. Als je bij het bestelde product een garantiebewijs hebt gekregen dan gelden de voorwaarden op dit bewijs.

Hoe vraag je garantie aan?

Wanneer je een garantiegeval bij ons wilt melden kun je langskomen bij de winkel of contact met ons opnemen via de e-mail. Wij vragen je dan om een foto van het kapotte onderdeel én het framenummer van de fiets mee te sturen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

 

Garantie op een tweedehandsfiets bij Fietscity

Onze gebruikte fietsen zijn gegarandeerd van goede kwaliteit en u krijgt uitgebreid aankoopadvies. Kiest u voor een gebruikte fiets van Fietscity dan kunt u rekenen op 6 maanden aankoopgarantie.

De aankoopgarantie geldt voor alle gebruikte fietsen vanaf € 250,-. Doen er zich binnen 6 maanden na de aankoop* (bij normaal gebruik) gebreken voor die op het moment van aankoop niet zichtbaar waren, dan wordt uw tweedehands fiets kosteloos hersteld.


*Bij gebruikte fietsen met een aankoopwaarde tussen de € 150 en € 250,- krijgt u van Fietscity 3 maanden garantie, behalve op de normale slijtage delen. Bij E-bikes met een aankoopwaarde onder de 350 euro zit géén garantie op motor en/of accu.

 

Fietscity biedt u ook garantie op reparatie en onderhoud van uw fiets

Heeft u schade aan uw fiets of zoekt u een betrouwbare plek voor het onderhoud van uw fiets? Kies dan voor een Fietscity winkel. Dat levert u veel voordelen op: 

  1. U heeft recht op drie maanden reparatiegarantie.
  2. U krijgt passend vervangend vervoer aangeboden tijdens de reparatieperiode.
  3. Onderhoud en reparatie wordt standaard uitgevoerd door goed opgeleide monteurs die op de hoogte zijn van de laatste technieken.

 


Deel het met uw vrienden!