Wanneer heb jij jouw banden opgepompt?

Je banden niet oppompen kost pas veel energie!!


Wanneer heb jij jouw banden opgepompt?

Fietsband oppompen

Wanneer is de laatste keer dat jij de banden van je fiets hebt opgepompt? Grote kans dat je lang na moet denken en dat je het waarschijnlijk niet weet. Wees gerust, je bent niet de enige.

Samen met duizenden andere Nederlanders pakken wij ‘s ochtends de fiets uit de schuur om onszelf naar het werk of school te vervoeren. Onderweg hebben we last van de wind, voelen onze benen zwaar, heeft schakelen naar een lagere versnelling geen zin en vegen we zweetdruppels van ons voorhoofd als we op de plek van bestemming zijn. Hey, jij daar! Pomp je banden eens op. Het is toch een kleine moeite om een keer in de maand de banden op te pompen?! Wedden dat je direct het verschil merkt?

Je banden niet oppompen, dat kost je pas energie!

De gemiddelde Nederlander moet op zijn stadsfiets 55 watt trappen om 18 km/u te halen. Heb je een slechtlopende fiets, dan kan dit al snel oplopen naar 138 watt. Te zachte banden is de grootste boosdoener. Dit kost al snel 25 watt aan vermogen! Ook te stugge banden of een te strakke ketting kosten de fietser veel extra energie.

Hoe hard moet je een fietsband eigenlijk oppompen?
Kijk eens goed op je fietsband. Daar vind je de minimale en maximale druk van je band. De precieze waarde hangt daarnaast sterk af van je persoonlijke voorkeur. Als je veel over tegels of klinkers fietst, kan een iets zachtere band comfortabeler zijn. Een lagere bandenspanning betekent meer comfort en grip. Maar met een hogere bandenspanning heeft een band weer een lagere rolweerstand, een hogere levensduur en minder kans op een stootlek. Omdat de bandenspanning sterk van invloed is op de eigenschappen van de band, loont het de moeite om een goede fietspomp met spanningsmeter aan te schaffen en regelmatig de bandenspanning te controleren. Kom gerust langs. Dan geven we je advies, een paar handige tips en pompen we direct de banden even op.


TerugDeel het met uw vrienden!


Contactgegevens

  • Fietscity Hams
  • Legtenbergerstraat 9
  • 7595 XA, Weerselo
  • hams@fietscity.nl
  • (0541) 85 04 10
  • KvK: 57222029
  • BTW: NL001409851B81
  • IBAN: NL97ABNA0249665174
Afspraak maken Onderdelen & Accessoires

Openingstijden

Maandag:  Gesloten
Dinsdag:  8:00 - 18:00
Woensdag:  8:00 - 18:00
Donderdag:  8:00 - 18:00
Vrijdag:  8:00 - 18:00
Zaterdag:  9:00 - 16:00
Zondag:  gesloten
 
Van 1 April tot 1 Oktober op woensdag koopavond tot 20.00 uur


Facebook


Onze merken

Alpina
Cortina
Freebike
Gazelle
Qwic
Sensa
Sparta